Vragen en antwoorden

Stel een vraag over Combi DVD CD PC Lens Cleaner (177) en lees de antwoorden op eerder gestelde vragen.

Contact

Stel uw vraag
Contactgegevens
noscratch.nl
De Gasfabriek 26
2405 WC ALPHEN A/D RIJN

Telefoon : 010 - 452 67 39

Mijn Kenwood cd speler van ca. 20 jr oud functioneert nog prima maar wil sinds kort dikwijls niet op nummer 1 beginnen, maar luistert wel naar instructie om op 8 te beginnen. Heb nog nooit de lens schoongemaakt. Zou dit de oplossing kunnen zijn ?

Ons advies is om apparatuur periodiek te reinigen. Hierdoor voorkomt u dat zoveel stof opbouwt dat de speler niet meer goed functioneert. Het probleem dat u beschrijft kan inderdaad veroorzaakt worden door een vervuilde lens. Zeker gezien uw opmerking dat u de speler nog nooit hebt gereinigd. Het probleem kan echter ook veroorzaakt worden door een technisch mankement. Het gebruik van de lens cleaner kan zeker geen kwaad en kan er toe leiden dat de speler weer (beter) functioneert.

kan ik het ook gebruiken voor mijn bose lifestyle 28 gebruiken. en dan graag in et nederland om te horen wat je doet..

Deze lens cleaner is ook geschikt voor het Bose Lifestyle 28 systeem. Het artikel wordt geleverd met een handleiding die ook in het Nederlands is geschreven. De aanwijzingen op de disc zijn niet in de Nederlandse taal gesproken. Wel in het Engels, Duits, Frans en Spaans. In de handleiding staat hoe u de cleaner disc moet gebruiken. In principe is het heel eenvoudig. U hoeft enkel de tracks 1, 2 en 9 af te spelen.

Hieruit is mij niet duidelijk of het het voor alle apparatuur gaat als zo'n cleaner gebruikt wordt. Is die dan universeel niet alleen voor dvd/cd-spelers in een pc of kan die ook gebruikt bij dvd/blueray-spelers en cd-spelers die niet een onderdeel van een pc zijn. Ik heb thuis een dvd-recorder die bij een tv aangesloten is. Die neemt nog wat wel op vanuit tv op helemaal nieuwe dvd's maar daarna herkent hij die "opgenomen" dvd's niet meer vooral als er meer dan een kwartier opgenomen is. Dat is het grootste probleem voorlopig. Soms kan mijn pc opgenomen dvd niet helemaal kopiëren en geeft een fout-bericht dat zommige bestanden mogelijk beschadigd zijn terwijl dvd normaal afgespeeld wordt op andere apparatuur. Mijn belangrijkste vraag hierbij is of deze Combi DVD CD PC Lens Cleaner (PR_VIV_26966) ook laserlenzen van dvd-recorders en cd-spelers schoonmaakt en niet alleen die van een computer.

Deze lens cleaner is geschikt voor zowel CD- als DVD-afspelers en kan zowel in normale apparatuur als in de computer worden gebruikt. Daarnaast is deze lens cleaner ook geschikt voor DVD recorders en DVD (re)writers (in de computer). Let op, deze lens cleaner is niet bedoeld voor Blu-ray afspeelapparatuur. Blu-ray spelers zijn gevoeliger dan DVD spelers. Wij adviseren daarom voor Blu-ray systemen het gebruik van een Blu ray Lens Cleaner . Wij adviseren altijd preventief onderhoud om te voorkomen dat de afspeel- en opneemkwaliteit afneemt door een vervuilde lens. Door de opbouw van vuil en stof zal de afspeelkwaliteit steeds iets minder worden. Dit is een geleidelijk proces. Indien uw speler opeens veel minder discs afspeelt, dan is het waarschijnlijk niet de lens die vervuild is. In dat geval adviseren wij u de apparatuur na te laten kijken.