Vragen en antwoorden

Stel een vraag over DVD Lens Cleaner HQ (37) en lees de antwoorden op eerder gestelde vragen.

Contact

Stel uw vraag
Contactgegevens
noscratch.nl
De Gasfabriek 26
2405 WC ALPHEN A/D RIJN

Telefoon : 010 - 452 67 39

Ik heb de DVD lenscleaner gekocht voor het ingebouwde navigatiesyteem in mijn auto (mazda 6). Er gebeurt niets als ik de dvd er in stop. Hoe start ik de schoonmaak procedure op? Als ik de DVD stop in mijn Audio/video dvd speler thuis moet ik op play drukken en in het menu de lenscleaner selecteren. Hoe werkt dit dan in mijn auto navigatiesysteem? Heb niet de indruk dat het automatiosch opstart.

Het is inderdaad zo dat een lens cleaner alleen zijn werk kan doen als de disc ook daadwerkelijk afgespeeld kan worden. Ook het auto navigatiesysteem zal dus de disc moeten kunnen herkennen en over de juiste functionaliteit beschikken. Op sommige systemen kan handmatig door de hoofdstukken op de CD of DVD heen gebladerd worden. Andere systemen maken gebruik van een eigen soft- en hardware (proprietair), waardoor enkel discs van het eigen formaat afgespeeld kunnen worden, en dus geen normale CD's of DVD's. Helaas beschikken wij niet over alle informatie van alle navigatie-systemen. Uit ervaring weten wij dat het vaak een trial-en-error proces is om te achterhalen of een lens cleaner werkt.

Geachte heer/mevrouw, Ik heb net mijn bestelling ontvangen en zie pas dat ik de DVD cleaner heb besteld ipv de CD cleaner. Ik wilde namelijk een cleaner bestellen voor mijn Macbook Pro. Via de site zocht ik naar cleaners voor in slot spelers en toen kwam ik uit op de DVD. Vandaar dat ik die gelijk heb besteld. Nu vraag ik mij af of deze DVD cleaner ook geschikt is voor mijn macbook pro. Alvast bedankt. M.v.g, H Hsu

De door u bestelde DVD Lens Cleaner HQ is geschikt voor de Macbook Pro. De DVD dient wel afgespeeld te kunnen worden. U heeft dus afspeelprogrammatuur voor DVD nodig.

Is deze set echt geschikt voor navigatie? ik heb nl een Philips schoonmaaksetje, deze zou ook geschikt zijn voor navigatie maar is dit niet omdat het borsteltje op track 15 zit, maar ik kan met de navigatie track 15 niet selecteren en de DVD loopt niet automatisch door na track 14 (1-14 zijn instructies in verschillende talen) Hoe zit dit bij uw setje loopt dit setje door naar de track met borstel of heeft de cd een borstel over de gehele diameter?

Bij de HQ reinigers zitten de borsteltjes in met midden van de DVD. Wij weten uit ervaring dat de reinigers niet altijd werken. Vaak is het een kwestie van proberen. U kunt op onze website meer informtie vinden door te zoeken op navigatie en onderaan de lijst met artikelen die daarop wordt vertoont te kiezen voor Doorzoek noscratch.nl. Uiteraard kunt u ook zoeken op het merk of type navigatie systeem dat u gebruikt.

Hallo, In de kofferbak van mijn AUDI A6 zit een dvd-speler voor de navigatie. Nu neem ik aan dat ik uw reinigings-DVD in de dvd-speler moet doen. Hoe kan ik dan de reigigings-dvd activeren ? Wat als uw product geen verbetering geeft ?

Een reinigings DVD kan alleen zijn werk doen als de disc ook daadwerkelijk afgespeeld kan worden. Het kleine borsteltje moet namelijk door de rotatie langs de lens bewegen om het schoon te maken. In principe werkt de cleaner altijd als het afgespeeld kan worden. Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat verbetering optreedt. Een andere oorzaak dan een vervuilde lens kan immers ook de kwaliteit doen afnemen. Helaas kennen wij niet alle navigatie systemen. De resultaten zijn gemengd. U kunt best op de website zoeken naar relevante recensies.