Opheffingsuitverkoop: ALLE artikelen vanaf EURO 1,59
(zolang de voorraad strekt)

Veel gestelde vragen

Selecteer een categorie

Wat is de AZO technologie van Verbatim?

De AZO-opnamelaag is niet alleen bestand tegen de extreem hoge laser- en rotatiesnelheden van de nieuwe drives, maar biedt ook optimale prestaties. Verbatim heeft met name aandacht besteed aan de duurzaamheid en lichtvastheid van AZO. Uit tests blijkt dat dit pigment stabieler is dan de meeste andere pigmenten en bovendien het best bestand is tegen ultraviolette straling.

Het gebruikte opnamepigment is cruciaal voor de kwaliteit van de CD-R. De molecuulstructuur moet zodanig zijn ontworpen dat de typische golflengte van de laser in een CD-R drive (circa 780 nm) kan worden geabsorbeerd. De piek van de absorptiegolflengte moet zodanig geoptimaliseerd worden dat de disc geschikt is voor uiteenlopende opnamesnelheden.

Als de piek te kort is, neemt de gevoeligheid van de disc af, met als gevolg problemen bij opnamen bij hoge snelheden. Als de golflengtepiek te lang is, neemt de reflectiviteit van de opnamelaag af, waardoor er in verschillende drives leesfouten kunnen ontstaan.

AZO biedt een hoge gevoeligheid voor betrouwbare opnamen bij hoge snelheden, plus een hoge reflectiviteit om leesfouten tot een minimum te beperken. Ook de dikte van de opnamelaag is van groot belang. Hoe dunner de laag, des te hoger de gevoeligheid en de vermogensmarge en des te beter de geschiktheid voor hoge opnamesnelheden.

Meer informatie op www.verbatim-europe.nl.